Haber

Çin yeni bir ölümcül virüs üretti: Gözler beyazlıyor, zayıflıyor, uyuşuyor

Çinli bilim insanları farelerde yüzde 100 öldürme oranına sahip ölümcül bir virüs üzerinde deneyler yapıyor. Çinli bilim adamlarının yaptığı çalışmada ölümcül virüse “GX_P2V” adı verildi. Virüs, laboratuvar ortamında genetik olarak insanlara benzeyecek şekilde tasarlanmış farelerin beyinlerini hedef aldı.

GÖZLERİNİ BEYAZLADI

Araştırmacılar, enfeksiyondan sonraki beş gün içinde farelerin önemli ölçüde kilo kaybettiğini, uyuşuk hale geldiğini ve gözlerinin beyaza döndüğünü gözlemledi. Fareler enfekte olduktan sadece 8 gün sonra öldü. Bilim insanları, virüsün fareleri bu kadar çabuk öldürmesine şaşırdıklarını belirtti.

BEYİN ENFEKSİYONUNA NEDEN OLUR

Ölen farelerin cesetlerini analiz eden bilim insanları, virüsün akciğerlere, kemiklere, gözlere, soluk borusuna ve beyne bulaştığını tespit etti. Virüsün neden olduğu beyin enfeksiyonu hayvanları öldürecek kadar şiddetliydi.

Pekin Kimyasal Teknoloji Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre virüs “Sars-CoV-2″ye benziyordu ve 2017’deki Kovid salgını öncesinde keşfedilmişti. Araştırmacılar, “Bu, GX_P2V’nin insanlara yayılma riskini vurguluyor ve SARS-CoV-2 ile ilişkili virüslerin patojenik mekanizmalarını anlamak için benzersiz bir model sağlıyor.”sözlerini kullandı.

COVİD İLE ARA DURUMDA YÜZDE 100 ÖLÜMCÜL

Araştırma grubu, koronavirüs ile enfekte olan farelerde ölüm oranının yüzde 100 olduğunu bildirdi. Bu bulgu daha önceki çalışmaların ötesine geçerek türünün ilk örneği olma özelliğini taşıyor. Ancak çalışmanın sonuçlarında virüsün insanları nasıl etkileyebileceği yer almıyor. Çalışma internette yayınlanır yayınlanmaz uzmanlar endişelerini dile getirdi.

“BU ÇILGINLIĞA SON VERİLMELİ”

Araştırmayı Londra Üniversitesi Koleji Genetik Enstitüsü’nden epidemiyolog Francois Balloux yürüttü. “korkunç” ve “bilimsel açıdan tamamen anlamsız” Olarak tanımladı. Balloux, sosyal medya hesabından, “Garip, insanlaştırılmış bir fare türünün rastgele bir virüsle zorla enfeksiyonundan öğrenilebilecek ilginç bir şey göremiyorum. Tam tersine, bu tür deneylerin ters gidebileceğini görebiliyordum.”o yazdı.

Stanford Üniversitesi’nden emekli tıp profesörü Gennadi Glinsky, deney hakkında şunları söyledi: “Çok geç olmadan bu çılgınlığın durdurulması gerekiyor.”söz konusu.

KAYNAK: NTV

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu